«​​Το​​ διαγενεαλογικό​​ φορτίο στην Ψυχοθεραπεία​​ Τραύματος: Θεωρία και τεχνικές», δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο Γκεστάλτ, 8 Σεπτεμβρίου​​ 2020, 17.30 – 21.00 (διά ζώσης στη Θεσσαλονίκη και​​ εξ αποστάσεως στο Ίντερνετ), διοργάνωση: Unity​​ Energetics​​ Institute

ΔΩΡΕΑΝ εισαγωγικό​​ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ των ​​​​ 3,5 ωρών

Το​​ Unity​​ Energetics​​ Institute σε συνεργασία με τη ΔΙΟΔΟΣ – Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Θεραπείας, σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη ΣΩΜΑΤΙΚΑ​​ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ​​ GESTALT

– διά ζώσης στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και​​ ταυτόχρονη​​ εξ αποστάσεως συμμετοχή​​ (real​​ time​​ μέσω​​ zoom)

Τρίτη​​ 8 Σεπτεμβρίου​​ 2020, 17.30 – 21.00

με τον Στάθη Λάζαρη, B.Sc. (Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, BodyWorker, Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας)

για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ιστοσελίδα Unity Energetics Institute: https://unityenergetics.org/

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας ΕΔΩ : https://forms.gle/AL7HuGXMAFNQS1aH9

📞Τηλ: 6936 776333
Viber call : 0030 6936 776333
Email: unityenergetics@gmail.com

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο αποσκοπεί σε μία εισαγωγικού επιπέδου επισκόπηση της θεωρίας και
επιπρόσθετα σε μία βιωματική γνωριμία με την διδασκόμενη μεθοδολογία.

Το βιωματικό σκέλος περιλαμβάνει ομαδικές ασκήσεις όπως επίσης και μία ατομική θεραπευτική επίδειξη.

Περιγραφή Εισαγωγικού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

1) Παρουσίαση του θεωρητικού μοντέλου της μεθοδολογίας “Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική – Προγονική Ψυχοθεραπεία” με ιδιαίτερη έμφαση στα εξής σημεία:

— Το Μοντέλο των 5 Επιπέδων / Ρευμάτων της Ζωτικής Δύναμης. Οι συνιστώσες εκ των οποίων απαρτίζεται, ήτοι το Ατομικό επίπεδο, το Προγονικό – Διαγενεαλογικό, το επίπεδο Φυλής, το Εθνικό επίπεδο και το επίπεδο του Ανθρώπινου Είδους. Πότε και υπό ποιές συνθήκες ενεργοποιούνται αυτές οι συνιστώσες;;

— Ποιό είναι το Προγονικό Φορτίο – Ουσία που αποδίδουν οι γονείς στους απογόνους τους:

• Ορισμός Προγονικού Φορτίου- Ουσίας. Η πράξη τις παράδοσης και της παραλαβής της σκυτάλης που συμβαίνει σε μία σκυταλοδρομία αναδεικνύει την λειτουργική φύση της Προγονικής Ουσίας και την αναγκαιότητα που διέπει αυτή την πράξη που έχει στόχο την συνέχιση του συγκεκριμένου γένους και την πραγμάτωση του στο βάθος των αιώνων που έρχονται. Λειτουργεί ως ενστάλαξη της Προγονικής Ουσίας στους απογόνους.

• Συνήθως έχει θετικό πρόσημο με την έννοια ότι μεταφέρεται δύναμη, υποστήριξη, αγάπη και αναγνώριση σε ένα πλαίσιο ασφαλείας.

— Η Προγονική Ταύτιση ως μηχανισμός μεταφοράς του Διαγενεαλογικού Τραύματος που δύναται να ενεργοποιηθεί ακόμα και από την απαρχή της ζωής μας (δηλαδή από την εμβρυακή ζωή) βασίζεται στην αγάπη-ανοιχτότητα των απογόνων προς τους προγόνους που διέπει κάθε Διαγενεαλογικό Δεσμό.

— Προγονικό Φορτίο και κοντινές σχέσεις: Η ασυνείδητη μεταφορά του Προγονικού Φορτίου στις συζυγικές σχέσεις με τα δυσεπίλυτα πολλές φορές, προβλήματα που προκύπτουν, μπορούν κάλλιστα να εξηγηθούν μέσα από αυτή την οπτική.

— Διαφορές και ομοιότητες της Συστημικής Αναπαράστασης με την “Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική – Προγονική Ψυχοθεραπεία”

————————————————————————————

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

2). Το ψυχικό τραύμα στην ψυχοθεραπεία:

• Ορισμός ψυχικού τραύματος.

• Διαχωρισμός μεταξύ 3 κύριων ειδών ψυχικών τραυμάτων: το Αναπτυξιακό τραύμα (Χαρακτηρολογικό), το Τραυματικό Σοκ και το Διαγενεαλογικό τραύμα.

• Το Διαγενεαλογικό τραύμα παρατηρούμε ότι δημιουργείται μεν από την στρεβλή συμπεριφορά των προγόνων (αναγκαίος μηχανισμός πυροδότησης) αλλά όταν κοιτάξουμε βαθύτερα θα κατανοήσουμε ότι επί της ουσίας εξυπηρετεί την αναγκαιότητα μεταφοράς του Διαγενεαλογικού τραυματικού υλικού στο μέλλον προκειμένου να ιαθεί από τους απογόνους σε πιο καρποφόρες συνθήκες (βασισμένο στην προτεραιότητα που έχει το Προγονικό – Διαγενεαλογικό ρεύμα έναντι του ατομικού).

• Παρουσιάζεται η θεωρητική άποψη ότι στα δύο πρώτα είδη Ψυχικού τραύματος πάντοτε ενυπάρχει ένα προβληματικό Διαγενεαλογικό υπόβαθρο που καθιστά εφικτό αυτόν τον τραυματισμό. Εξαίρεση αποτελεί μόνο όταν μία εμπειρία που τείνει να προκαλεί Τραυματικό Σοκ συμβεί στην ενήλικη ζωή (π.χ. εμπειρίες πολέμου, σεισμού, πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος).

• Αντλώντας μέσα από την 35ετή ψυχοθεραπευτική εμπειρία του εισηγητή παρουσιάζεται η θέση ότι όταν “σκοντάφτει” η ψυχοθεραπευτική διαδικασία, η χρήση της “Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής – Προγονικής Ψυχοθεραπείας” σχεδόν πάντα δίνει νέους θεραπευτικούς διεξόδους – προοπτικές στο ψυχοθεραπευτικό αδιέξοδο. Ως εκ τούτου προτείνουμε η χρήση της Διαγενεαλογικής – Προγονικής Ψυχοθεραπείας να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των εργαλείων της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

3). Προτεινόμενες μεθοδολογίες δημιουργίας επανορθωτικών εμπειριών – παρεμβάσεων σε προβληματικούς προγόνους για την σε βάθος Ίαση της Διαγενεαλογικής Αλυσίδας:

• Ποιά είναι η ειδοποιός διαφορά στην δημιουργία επανορθωτικών εμπειριών στο Αναπτυξιακό τραύμα και στο τραυματικό Σοκ σε αντιδιαστολή με τις επανορθωτικές εμπειρίες στο Διαγενεαλογικό τραύμα.
• Γιατί ο όρος «Προγονική Ψυχοθεραπεία» είναι ορθότερος από τον επικρατούντα όρο Διαγενεαλογική Θεραπεία;

4). Για μία ολοκληρωμένη άσκηση της Διαγενεαλογικής – Προγονικής Ψυχοθεραπείας είναι απαραίτητο να εργαστεί ο θεραπευόμενος και με τους δικούς του απογόνους και όχι μόνο με τους προγόνους του.

5). Εισαγωγική αναφορά στην ΕτεροΘεραπεία ως μία αυθύπαρκτη ψυχοθεραπευτική οντότητα, εφαρμογή της οποίας είναι η Διαγενεαλογική – Προγονική ψυχοθεραπεία.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

6). Το δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο περιλαμβάνει:

Μία ομαδική άσκηση με στόχο την επανασύνδεση των συμμετεχόντων με την Προγονική τους Αλυσίδα και
Μία ατομική θεραπευτική επίδειξη της «Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής – Προγονικής Ψυχοθεραπείας».

—————————————————————————-
με τον Στάθη Λάζαρη, B.Sc.
(Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, BodyWorker, Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας)

για ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Ιστοσελίδα Unity Energetics Institute: https://unityenergetics.org/

Δηλώστε συμμετοχή πατώντας ΕΔΩ: https://forms.gle/AL7HuGXMAFNQS1aH9

📞Τηλ: 6936 776333
Viber call : 0030 6936 776333
Email: unityenergetics@gmail.com

[contact-form-7 id=”585″ title=”Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εκδήλωση…”]