Ελληνική Ανθοϊαματική Εταιρεία: Επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους (Χαϊδάρι Αττικής), στις 21 Απριλίου 2024

Ελληνική Ανθοϊαματική Εταιρεία
www.floweressences.gr
www.facebook.com/profile.php?id=100069994704120

Ανακοίνωση

Υπάρχει στην Αθήνα βοτανικός κήπος όπου συνυπάρχουν το Wild Rose, το Agrimony, το White Chestnut, το Oak και το Holly με το Vine και το Olive; Πρόκειται για τον γνωστό μας Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Την Κυριακή 21 Απριλίου στις 10.30 το πρωί σας περιμένουμε για έναν ανοιξιάτικο περίπατο. Μαζί θα περιηγηθούμε στο Τμήμα Φαρμακευτικών Φυτών του Κήπου και θα γνωρίσουμε φυτά από τα οποία φτιάχνονται γνωστά μας ιάματα όπως το Yarrow (αχίλλεια), το Self Heal (Βουτυρόχορτο), το Violet (μενεξές), η βίνκα, η ίριδα, ο ασφόδελος και βότανα όπως η σπειραία, η αψιθιά και το ιπποφαές. Τα φυτά βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης καθώς δεν ανθίζουν όλα την ίδια περίοδο, αξίζει όμως να τα παρατηρήσουμε από κοντά αν και δεν είναι σε άνθηση. Ακόμη, αν έχει αρχίσει η ανθοφορία τους, θα απολαύσουμε στον ανθώνα τα ρόδα και αν βρούμε στον κήπο μια ήσυχη γωνιά θα κάνουμε έναν σύντομο διαλογισμό εμπνευσμένο από τα φυτά που θα συναντήσουμε.

Συνοδός θα είναι το μέλος μας Δήμητρα Χειλαδάκη (https://www.facebook.com/dimitra.chiladaki).

Οδηγίες για την έκδοση των δωρεάν ηλεκτρονικών εισιτηρίων που είναι απαραίτητα για την είσοδό μας στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους θα σας δοθούν ανάλογα με τις συμμετοχές. Ο περίπατος είναι ανοιχτός για όλους, φίλους ή συμβούλους ανθοϊαμάτων ή απλούς λάτρεις της Άνοιξης. Παρακαλώ δηλώστε την συμμετοχή σας έως την Παρασκευή 19/4 στο τηλέφωνο 6938207306. Το σημείο και η ακριβής ώρα συνάντησης θα σας δοθούν τηλεφωνικά και στις 10.30 θα αρχίσει η περιήγησή μας στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Μετά τον περίπατο όσοι έχουμε χρόνο και διάθεση θα καθίσουμε στο καφέ του κήπου.

Ο κήπος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το μετρό Αγία Μαρίνα (είκοσι λεπτά περπάτημα) ενώ είναι εύκολη η στάθμευση στο σημείο.

Λεπτομέρειες πρόσβασης κι ακόμη περισσότερα για τον σημαντικό αυτό κήπο εδώ μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.diomedes-bg.uoa.gr/access.html